Stichting Ik ben Wil en ZuidOostZorg

Stichting Ik ben Wil en ZuidOostZorg

Stichting Ik ben Wil en ZuidOostZorg
15 juli 2024

Stichting Ik ben Wil en ZuidOostZorg tekenen samenwerkingsovereenkomst

Stichting Ik ben Wil en ZuidOostZorg hebben vandaag in locatie De Waadwente in Dokkum hun samenwerking officieel gemaakt. Met deze samenwerking willen we lokaal aandacht vragen voor de ziekte van Alzheimer en ondersteuning bieden aan iedereen die met dementie te maken heeft, ook als er nog geen diagnose gesteld is. In september wordt in De Waadwente de eerste ‘Wils Huiskamer’ geopend.

Belangrijk om samen met en in de omgeving te werken

De samenwerking werd vanuit ZuidOostZorg ondertekend door Silvia Boonstra, regiomanager van locatie De Waadwente. “We vinden het belangrijk om onze deuren open te zetten voor de gemeenschap, we zijn er tenslotte een onderdeel van”, zegt Boonstra. “Dat geldt ook voor mensen met dementie. Daarom is het zo mooi dat Stichting Ik ben Wil hier een plek wil bieden waar zij terecht kunnen. Daarvoor stellen we vanuit ZuidOostZorg graag onze faciliteiten beschikbaar.” Voor ZuidOostZorg is de samenwerking met lokale organisaties een belangrijk onderdeel van de visie van de organisatie. “Ons motto is ‘we doen het samen’. Ondersteuning van en zorg voor mensen die dat nodig hebben, zien we ook echt als iets wat we als maatschappij sámen moeten doen.”

Stichting Ik ben Wil

Stichting Ik ben Wil is ontstaan uit de gelijknamige campagne die in 2020 werd gevoerd om aandacht te vragen voor Alzheimer. Het gezicht van de campagne was Wil Vogt, die zelf Alzheimer had. Met verschillende activiteiten wil de stichting bijdragen aan een optimale woon- en leefomgeving voor inwoners van Noordoost Friesland die te maken hebben met dementie. Dennis Mellink, voorzitter van Stichting Ik ben Wil: “Om dat te bereiken, werken we samen met verschillende organisaties, waaronder nu ook ZuidOostZorg. Samen willen we een waardevolle bijdrage leveren aan een dementievriendelijke gemeente Noordoost Friesland.”

Wils Huiskamer

Wils Huiskamer, dat in september opent in De Waadwente, biedt een warme en toegankelijke omgeving. “Mensen kunnen hier terecht voor informatie over Alzheimer, een luisterend oor of gewoon een praatje”, zegt Mellink. “Je kunt het vergelijken met de Odensehuizen die in meerdere plaatsen zijn gevestigd, alleen dan vóór en van Dokkum en omgeving”. In de huiskamer zijn meerdere professionele vrijwilligers en casemanagers aanwezig om de juiste hulp en ondersteuning te bieden. De officiële opening van Wils Huiskamer vindt plaats op Wereld Alzheimerdag, op zaterdag 21 september.

naar boven